AFSPRAAK? BEL: 06-42627101

Bewegingscoaching

Gezonde vitaliteit vraagt om voldoende beweging. In de praktijk blijkt dat het dagelijks meer in beweging komen niet makkelijk is. We hebben immers allemaal van die gewoontes… zonder nadenken nemen we de lift, laten we boodschappen thuisbezorgen of eten we tussendoor aan het bureau. 

Naast te weinig beweging, oftewel bewegingsarmoede, kan het ook zijn dat er sprake is van overbelasting.  En overbelasting staat ook een gezonde vitaliteit in de weg. Is er geen sprake van een gezonde vitaliteit dan neemt de kans op gezondheidsrisico´s toe. 

Ook automatische gewoontes zijn te doorbreken
Uit onderzoek blijkt dat duidelijke instructie en feedback helpt om inzicht te krijgen in je bewegingsgedrag, waardoor je echt kunt veranderen. Naast inzicht is het maken van een actieplan met kleine stapjes om je doel te bereiken en coaching nodig om je te helpen je dagelijks bewegingsniveau te optimaliseren.  

En wat helemaal interessant is: een activeringstraject kan al op korte termijn resultaten laten zien waaruit blijkt dat de kans op gezondheidsrisico’s verminderen.  

Alle reden dus om alleen of samen met collega’s aan de slag te gaan.  

Inhoud traject
Elk traject is uniek en interactief, en draait om blijvende gezonde vitaliteit.
Gedurende het traject:

  • krijg je inzicht in je huidige beweeggewoontes en wat je nodig hebt om je doel te behalen 
  • krijg je inzicht in je balans: wat vraag ik van mezelf en wat kan ik leveren. 
  • ontwikkelen we samen een stappenplan om je doel te bereiken
  • ontvang je feedback en adviezen
  • evalueren we samen en passen we indien nodig het plan weer aan.

Het traject is gericht op de lange termijn en blijvend resultaat, en duurt gemiddeld vier maanden.
Het traject bestaat uit 4 tot 5 persoonlijke contactmomenten, met daarnaast wekelijks telefonisch, e-mail- of skypecontact.  

Gun jij je medewerkers en collega's een gezonde vitaliteit en meer werkplezier? Vraag dan informatie over het activeringtraject.

Vraag meer informatie aan